Home » Bloemkool-aardappelstamppot met rundersukade, oude kaas, spinazie en Amsterdamse uitjes

Bloemkool-aardappelstamppot met rundersukade, oude kaas, spinazie en Amsterdamse uitjes

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 13:28

Het is stamppot weer! Buiten koud en guur, dan wil je natuurlijk een bord met warme vullende stamppot. Deze is net even anders dan je standaard boerenkool- of zuurkoolstamp, met heerlijke slowcooked sukade en gegrilde Amsterdamse uitjes voor een zoet-zure touch! De sukade haal je heel simpel bij de Albert Heijn in een kant-en-klare verpakking, ook nog eens snel klaar dus. Als je geen fan bent van sukade is pulled pork een heerlijke vervanger! Gegarandeerd een succes!

RECEPT (4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • Halve bloemkool, in roosjes
  • 100gr Amsterdamse uitjes, uitgelekt
  • 600gr slowcooked rundersukade
  • 100ml creme fraiche
  • Scheutje melk
  • 200gr spinazie
  • 100gr oude kaas in kleine blokjes gesneden

Methode:

  1. Kook de aardappels in ongeveer 20 min in een ruime pan met gezouten water gaar.
  2. Na 10 minuten kook je de bloemkool mee met de aardappelen.
  3. Ondertussen verwarm je in de oven de kant-en-klare sukade in het daarvoor bestemde ovenschaaltje. Deze moet ongeveer 20 minuten op een temperatuur van 150 graden.
  4. Snijd de Amsterdamse uitjes door midden en leg ze met de gesneden kant in een grote koekenpan met een klontje boter. Bak ze ongeveer 15 minuten op middel-laag vuur tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Check af en toe even hoe het gaat.
  5. Giet de aardappels en bloemkool af en stamp fijn samen met de creme fraiche. Als het nog niet smeuïg genoeg is kan je een scheutje melk toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. 
  6. Schep de spinazie door de stamppot en verdeel over de borden. Strooi de blokjes kaas over de stamppot en garneer met de uitjes. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.