Home » Zuurdesem sandwich met gerookte zalm, appel en remouladesaus

Zuurdesem sandwich met gerookte zalm, appel en remouladesaus

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 14:41

Er gaat eigenlijk niets boven goed brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. Maar helaas is het bakproces van de gemiddelde bakker steeds minder authentiek. Ze krijgen steeds meer ingrediënten, en worden vaak gemaakt van kant-en-klare bakmixen. Zo ontzettend zonde! Maar steeds meer bakkers en supermarkten maken weer zuurdesembrood op de authentieke manier. Hier in Amsterdam moet je absoluut bij Le Fournil wezen waar alle broden nog met de hand gemaakt worden. Lekker als goed gevulde boterham zoals in onderstaand recept, maar zelfs met een beetje boter smaakt het al geweldig.

RECEPT (2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 plakken zuurdesembrood
  • 100gr gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • ½ rode ui, gesneden
  • 4tl remouladesaus 
  • ½ groene appel, in plakjes
  • Handje rucola
  • Optioneel: gehakte bieslook

Methode:

  1. Snijd het brood in de gewenste dikte en smeer per snee brood een theelepel remouladesaus op de plakken.
  2. Beleg het brood met de plakjes avocado, rucola, zalm, ui en de appel.
  3. Strooi er nog wat gehakte bieslook overheen. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.