Home » Geroosterde kool met kaas, mosterdsaus en spekjes

Geroosterde kool met kaas, mosterdsaus en spekjes

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 18:36

Geroosterde kool. Ik weet het, dat klinkt niet als iets waar je nou écht zin in hebt. Maar dit is niet normaal fantastisch lekker! Door het roosteren op een hoge temperatuur karameliseren de bladeren en wordt de kool zoet en zacht van binnen. Serveer daar deze simpele mosterdsaus bij en uitgebakken spekjes en ik garandeer dat dit een terugkomende favoriet zal worden!

Ik heb voor dit gerecht Chinese Kool gebruikt, maar met iedere andere soort kool werkt dit ook prima! 

RECEPT (2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote kool
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el mosterd
  • Eventueel 2 el melk of water
  • 150 gr spekjes

Methode:

  1. Snijd de kool in kwarten. Smeer de kwarten in met olijfolie en leg ze in een grote ovenschaal of bakplaat. Kruid met peper en zout en rooster in een voorverwarde oven voor 40 minuten. Keer regelmatig zodat ze gelijk karamelliseren.  De laatste 15 minuten strooi je de kaas over de kool.
  2. Bak de spekjes op middelhoog vuur tot ze lekker krokant zijn. Zet apart.
  3. In een klein sauspannetje bak je de ui op laag vuur glazig. Voeg vervolgens de creme fraiche toe en roer tot deze gesmolten is. Meng de mosterd er doorheen. Als de saus wat dik is, kan je melk of water toevoegen om te verdunnen. Verwarm de saus net voor serveren.
  4. Serveer de kool met de saus en de spekjes. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.