Home » Courgettepasta met rucolapesto en pangasiusfilet

Courgettepasta met rucolapesto en pangasiusfilet

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 14:22

Of het een salade of een pasta is, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Maar dat dit ontzettend lekker was, dat weet ik wel! Zelf pesto maken is ontzettend makkelijk (én een stuk goedkoper), zeker deze rucola-walnoten versie. Heel fris door het citroensap en licht pittig door de rucola. Perfect voor bij een lekker stukje vis dus. Je kan in principe iedere witvis gebruiken maar ook zalm zal erg lekker smaken! 

Dikke tip: de 'verse' pangasiusfilet is vaak twee keer zo duur (per kilo) dan de diepvriesvariant, terwijl uit onderzoek van de Keuringsdienst van Waarde bleek dat de 'verse' filets simpelweg ontdooid zijn voor de verkoop. Zonde van je geld! Koop dus gewoon lekker uit de diepvries en ontdooi ze in een rap tempo onder koud stromend water. 

RECEPT (2 personen)

Ingrediënten:

 • 1 flinke courgette
 • 1 komkommer
 • 6 radijsjes, in dunne schijfjes gesneden
 • 40 gr rucola
 • 25 gr parmezaanse kaas
 • 20 gr walnoten
 • 1 citroen
 • 2 pangasiusfilets
 • Verse kruiden zoals basilicum, tijm of oregano

Methode:

 1. Gebruik een fijne kaasschaaf om de courgette en komkommer in dunne plakken te schaven. Blijf ze draaien terwijl je schaaft, zodat de plakken ongeveer even dun zijn. Gooi het binnenste van de komkommer weg of gebruik in een smoothie/salade. Houd de komkommer apart van de courgette.
 2. Zet een ruime pan met water op hem vuur, voeg 1 eetlepel zout toe en laat koken. Voeg de courgette toe en blancheer 1 minuut. Giet daarna meteen af en spoel de courgette af onder de koude kraan. Laat uitlekken terwijl je de rest klaar maakt.
 3. Maak de pesto door de rucola, walnoten, 1 eetlepel citroensap en de parmezaanse kaas in een blender toe te voegen. Voeg beetje bij de beetje de olijfolie toe tot je een mooie pesto krijgt. Niet te vloeibaar, niet te vast. Belangrijk bij een pesto: blijf proeven! Voeg peper en zout toe indien nodig.
 4. Zet een grote koekenpan op met 2 el olie en laat goed warm worden. Dep de filets droog indien ze uit de vriezer komen, dan krijg je een mooie bruin korstje. Kruid je filets met peper en zout en bak op hoog vuur in de pan in ongeveer 2 a 3 minuten per kant gaar. Om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen, slechts 1 keer keren.
 5. Meng in een grote kom de komkommer- en courgetteslierten, de radijsjes, 2 flinke eetlepels pesto en de verse kruiden. Serveer er de filets bij en strooi eventueel nog fijngehakte walnoten, wat citroensap en parmezaanse kaas over de pasta. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.