Home » 'Loaded fries' met kip, bacon en ranchsaus

'Loaded fries' met kip, bacon en ranchsaus

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 16:01

Het is weekend!! Dat betekent hier thuis vaak een lekker biertje of wijntje, maar bovenal: friet! Het is buiten regenachtig en in de restaurants mogen nog maar 30 mensen reserveren. Alle reden om een weekend thuis op de bank nét even leuker te maken. Dit recept is heel makkelijk, en maakt jouw frietje nog veel lekkerder. 'Load' je fries met gekruide kip, bacon, cheddar en goed veel ranch saus en pittige sriracha. Ranch saus maak je overigens heel simpel door middel van een zakje van Santa Maria, die is heerlijk!

Tip: cheddar is een van oudsher Engelse gerijpte kaas. De 'echte' is niet zo makkelijk te vinden en vaak niet verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Maar iedere andere oude/gerijpte kaas zal net zo goed smaken. 

RECEPT (2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine gezinszak friet (2 personen) 
  • 300 gr kip
  • 1 tl cayenne peper
  • ½ ui, fijngehakt
  • ½ zakje dip mix American Ranch Santa Maria
  • 125 ml sour cream
  • 75 gr cheddar of andere gerijpte geraspte kaas
  • 15 gr bieslook

Methode:

  1. Snijd de kip fijn en marineer met de cayenne peper. Bak rondom goudbruin en gaar in 5 tot 8 minuten.
  2. Bak ondertussen de spekjes in een andere pan tot ze lekker krokant zijn.
  3. Leg de friet in een grote ovenschaal en strooi er de kaas en het fijngehakte uitje overheen. Garneer met de kip en bacon. 
  4. Bak in een voorverwarmde oven van 210 graden 5 tot 10 minuten af. (Tot de kaas gesmolten is.)
  5. Ondertussen mix je de helft van de inhoud van de Santa Maria American Ranch dipsaus met een kuipje sour cream. 
  6. Als de kaas gesmolten is, garneer je met de saus, Sriracha en bieslook. Enjoy! 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.