Home » Zoete aardappel salade met saucijs en geroosterde kikkerweten

Zoete aardappel salade met saucijs en geroosterde kikkerweten

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 21:34

Een salade hoeft echt niet altijd groen of saai te zijn! Salade moet vooral veel verschillende smaken en structuren bevatten. Rooster eens wat kikkererwten en bak zoete aardappel voor een gevarieerde en vullende gezonde salade. Geroosterde kikkererwten zijn ook ontzettend lekker als snack! 

RECEPT (2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel, in 1 cm dikke plakken
  • 400gr kikkererwten, uitgelekt
  • 1tl cayenne peper (of paprikapoeder)
  • 8 cherry tomaten, gehalveerd
  • ½ komkommer, in plakjes
  • Halve ui, in ringen
  • 2 saucijzen, in stukken gesneden
  • Rucola
  • Witte saladekaas (bijvoorbeeld Apetina)

Methode:

  1. Spoel de kikkererwten af en dep droog met een vaatdoek (keukenpapier zal vast plakken!). Meng de kikkererwten met 1el olijfolie en de cayenne peper. Rooster 30 minuten in een voorverwarde oven op 200 graden. Schep om en rooster nogmaals 10 minuten tot ze mooi krokant zijn.
  2. Bak ondertussen de zoete aardappelschijfjes in wat olijfolie in 10 minuten goudbruin. Kruid met wat peper en zout en leg apart.
  3. Bak in dezelfde pan de stukjes saucijs op hoog vuur in 8 minuten gaar.
  4. Mix in een grote kom de rucola, ui, komkommer, cherry tomaten, saucijs en zoete aardappel. Voeg 1 el olijfolie toe. Schep op de borden en garneer met de witte saladekaas en de krokante kikkererwten. Enjoy!
Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.