Home » Gegrilde tandoori pompoen met raita

Gegrilde tandoori pompoen met raita

Gepubliceerd op 30 september 2020 om 12:18

Dit is zo een simpel gerechtje maar het heeft ook ontzettend veel smaak! Om zo veel smaak in de pompoen te krijgen heb ik de stukken gemarineerd met curry pasta. Kies de curry paste die jij het lekkerste vindt! Smeer de plakken pompoen goed in met het mengsel, laat het even marineren en rooster ze in de oven tot ze zacht van binnen en krokant van buiten zijn. De sjalotjes voegen een heerlijke zoete toon toe en de raita (yoghurtsaus) zorgt voor een goede balans met de pittige curry smaak. Super simpel maar echt heel lekker!  Mocht je zin hebben in een stukje vlees, serveer er dan een heerlijk gebraden kippetje bij en je bent all set! Serveer je het zonder kip? Dan is het een royaal hoofdgerecht, voldoende voor 2 personen.

RECEPT (3 personen)

Ingredienten:

  • 1 pompoen (flespompoen of hokkaido), met schil in plakken
  • 300ml 10% Griekse yoghurt
  • ½ komkommer, geraspt en vocht uitgeknepen
  • Peterselie (platte) of dille, gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje currypasta (Fairtrade Orignial)
  • 3 (bananen) sjalotten, in kwarten

Methode:

  1. Marineer de pompoen plakken met de curry pasta door het goed in de wrijven, laat voor minimaal een half uurtje marineren.
  2. Leg de plakken in een grote ovenschaal samen met de sjalotjes en bak in een voorverwarmde oven op 210 graden voor 30 minuten. Draai ze halverwege even om zodat ze egaal garen. 
  3. Zet de oven nog 10 minuten op de grill stand voor een krokant korstje.
  4. Ondertussen rasp je de komkommer en knijp je daar zo veel mogelijk vocht uit. Mix met de kruiden, knoflook en yoghurt voor een lekkere frisse saus. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.