Home » Aubergine kip ovenschotel met een pikante tomatensaus en Parmezaan-kruiden crumble

Aubergine kip ovenschotel met een pikante tomatensaus en Parmezaan-kruiden crumble

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 16:26

De geur die uit de keuken komt als deze schotel in de oven staat is echt goddelijk! Kippendijen die langzaam gegaard worden in een pittige tomatensaus met on top nog een lekkere crumble van parmezaanse kaas en rozemarijn, dat klinkt goed toch?! Deze ovenschotel is super makkelijk om te maken én hartstikke gezond. 

Voor de crumble kan je een handjevol panko of broodkruimels gebruiken, of je stampt gewoon wat crackers fijn zoals ik deed. 

RECEPT (2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 aubergines, in stukken gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (San Marino)
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 4 kippendijen
  • 2 takjes rozemarijn, blaadjes geplukt
  • 2 crackers
  • 2 el Parmezaan
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Methode:

  1. Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze rondom bruin in een koekenpan voor ongeveer 3 minuten per kant. Zet apart. 
  2. Ondertussen stop je de tomaten, chili vlokken, en 1 teen knoflook in een blender of grote maatbeker met staafmixer. Blend vervolgens tot een mooie gladde saus. Giet de saus in een grote ovenschaal en leg de stukken kip er in. 
  3. Vervolgens bak je in 3 el olijfolie (en de overgebleven sappen van de kip) de stukken aubergine tot het vlees een mooie bruine kleur krijgt (ongeveer 4 minuten per kant). Als de pan niet groot genoeg is,  werk dan in batches. Leg de stukken in de tomatensaus bij de kip. 
  4. Strooi wat gehakte rozemarijn over de schotel. Hak de overgebleven teen knoflook in dunne plakjes en leg die tussen de aubergine en kip. 
  5. Mix de gemalen crackers met de parmezaan en Italiaanse kruiden om de crumble te maken. Strooi over de hele ovenschotel. Spray wat olijfolie over het geheel zodat je een mooie krokante crumble krijgt.
  6. Bak 20 min op 200°C. Enjoy!
Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.