Home » Kipcurry met geroosterde kurkuma bloemkool en kachumber

Kipcurry met geroosterde kurkuma bloemkool en kachumber

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 17:01

I love Indiaas eten! Het blijft echt een wonder hoe er zo iets lekkers uit kan komen als je een paar kruiden met elkaar mengt. Deze kipcurry is hét voorbeeld van een lekkere comfort food maaltijd. Samen met heerlijke geroosterde bloemkoolroosjes die ik heb gekruid met kurkuma, ofwel geelwortelpoeder. Deze curry kan best pittig worden, dus om dat af en toe te blussen heb ik er kachumber bij gemaakt. Dat klinkt misschien fancy, maar is niet meer dan een simpele salade van komkommer, ui en tomaat. Easy as can be! De lijst aan ingrediënten is misschien wat ontmoedigend, maar ik beloof dat deze curry het meer dan waard is! En als je de ingrediënten eenmaal in huis hebt, kan je iedere week zo'n heerlijk Indiaas maal op tafel zetten.

Tip: geen fan van koriander? Laat de blaadjes achterwege en ik beloof dat het niet naar zeep zal smaken! ;) 

Methode:

  1. Bak alle specerijen van de eerste 3 op de ingrediëntenlijst in een pan op laag vuur totdat ze lekker geuren. Laat afkoelen en maal dan fijn met een kruiden blender of een vijzel. 
  2. Kruide de kip met zout en peper en grill op hoog vuur zodat ze een mooie bruine kleur krijgen. Haal uit de pan en zet apart. 
  3. In een blender mix je de ui, knoflook, chili, gember en steeltjes van de koriander tot je een mooie pasta krijgt. Bak de pasta 2 minuten in 2 el zonnebloemolie, laat niet bruin worden.
  4. Voeg de kerrieblaadjes, currypoeder, tomaten passata, kokosnootmelk en de specerijenmix toe. Voeg de kippenbouillon toe en eventueel water, afhankelijk van hoe waterig je de curry wilt hebben. Voeg de kip toe en laat 25 minuten sudderen. 
  5. Voor de kachumber: mix alle ingredienten en zet apart tot gebruik. 
  6. Ondertussen mix je de bloemkoolroosjes in wat olijfolie en  de kurkuma. Grill ze in de oven op 220 graden voor 20 minuten. 
  7. Vul een kom met de curry, de bloemkool en een grote lepel griekse yoghurt. Eet samen met de kachumber. Enjoy!

RECEPT (4 personen)

Ingredienten:

  • 2 tl van de volgende specerijen: komijn, koriander en fenegriek
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 medium ui
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 tot 3 groene pepers
  • 15gr koriander, steeltjes en blaadjes apart
  • 3 tot 4 cm gember, geschild met de achterkant van een lepel
  • 600gr kippendij, in stukken
  • 1 el currypoeder met ¼ chili poeder
  • 20 gedroogde curry blaadjes
  • 400 gr tomaten passata
  • 400 ml kokosnootmelk
  • Half kippenbouillon blokje
  • ½ bloemkool, in stukken
  • 1 tl kurkuma
  • Griekse yoghurt 10%
  • Naan brood, klaargemaakt volgens de verpakking

Ingredienten kachumber:

  • 2 grote rijpe tomaten, ontdaan van zaadjes en gehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • ½ komkommer, gehakt
  • 1 tbs citroensap
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.