Home » Gegrilde aubergine met bloemkoolpuree, kruidenolie en amandelen

Gegrilde aubergine met bloemkoolpuree, kruidenolie en amandelen

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 11:06

Kijk nou wat een plaatje! Dit gerecht is net zo lekker als het er uit ziet, zo vol van smaak en met veel verschillende structuren. Perfect als een voorgerecht bij een speciaal diner, als vegetarisch hoofdgerecht (voor 2 personen) of als bijgerecht samen met de lekkerste kip ooit! Ik kan echt niet genoeg benadrukken hoe lekker dit is, een gerecht dat je absoluut een keer moet proberen. 

Tip: voor de luie versie koop je een bakje pesto van de versafdeling. Iets andere smaak, maar ook lekker!

RECEPT (4 personen)

Ingredienten:

  • 2 aubergines, in plakken van 2 cm 
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 50ml room
  • 30gr amandelen, gehakt
  • Optioneel: verse tijm

Ingredienten pesto:

  • 10gr verse bieslook
  • 10gr verse peterselie, blaadjes geplukt
  • 10gr verse tijm, blaadjes geplukt
  • Optioneel: citroensap
  • Olijfolie

Methode:

  1. Zet een grote pan water op, voeg 1 theelepel zout toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook in 15 minuten gaar. Giet af en zet apart.
  2. Spray de plakken aubergine in met olijfolie, peper en zout. Grill ze (bij voorkeur in een grillpan) in ongeveer 8 minuten per kant gaar tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine zacht is.
  3. Ondertussen maak je de pesto door met een vijzel de kruiden fijn te stampen of voeg ze simpelweg toe aan de blender met olijfolie en optioneel 1 tl citroensap.
  4. Mix de bloemkool in een blender met de room, peper en zout. 
  5. Serveer de puree met daarbovenop de aubergine, de pesto en gehakte amandelen. Je kan er nog wat verse tijm over heen strooien om het plaatje af te maken. Enjoy! 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.