Home » Mushroom risotto with sucuk, parsnip and walnut pangratatto

Mushroom risotto with sucuk, parsnip and walnut pangratatto

Gepubliceerd op 16 september 2020 om 10:07

De zomer is al weer bijna voorbij en dat is duidelijk te merken aan het weer (op deze paar zonnige dagen na dan), maar ook aan de producten in de supermarkten. Ik zag lekkere cantharellen en pastinaken liggen en had ontzettend veel zin in een goed gevulde risotto! Deze risotto kost dan misschien ook iets meer tijd maar ik beloof dat 'ie het waard is. Als smaakmaker bak je heerlijke pancetta, een Italiaans spek dat met een hoop specerijen 3 maanden gedroogd wordt. Voor de foto heb ik sucuk gebruikt, een Turkse pittige knoflookworst die ik nog had liggen. Ook heerlijk! Om het af te toppen  heb ik een walnoten pangratatto gemaakt, waardoor je net dat beetje crunch hebt wat deze risotto nog lekkerder maakt. 

RECIPE (4 persons)

Ingredienten:

  • 300gr risotto rijst
  • 250gr cantharellen, afhankelijk van de grote gehalveerd of in kwarten
  • 250gr kastanjechampignons, gesneden
  • 300gr pastinaak (2 medium)
  • 1l paddestoelen of kippenbouillon, verwarmd
  • 1 medium ui, fijngehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 150gr pancetta/sucuk, gehakt
  • 100ml witte wijn
  • 2 crackers
  • 30gr walnoten
  • Verse tijm
  • Parmezaanse kaas 

Methode:

  1. Schil de pastinaken en hak in kleine blokjes. Bak ze 3 minuten op hoog vuur in 1 el olie. Zet apart. 
  2. Bak de ui en knoflook in 1 el olie in een grote pan. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst licht doorzichtig is. Voeg de wijn toe en roer. 
  3. Als de wijn bijna opgenomen is door de rijst voeg je een grote soeplepel bouillon toe. Als die weer bijna opgenomen is voeg je opnieuw een lepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is, in ongeveer 25 minuten. De rijst moet nog een lichte bite hebben (al dente). Voeg de laatste 5 minuten de pastinaak toe en breng op smaak met peper. (De worst en parmezaan zijn al zout genoeg.) 
  4. Bak ondertussen de kastanjechampignons in een grote pan in 1 el olie voor ongeveer 6 minuten. Haal uit de pan en zet apart. 
  5. Daarna bak je de pancetta of sucuk in diezelfde pan tot ze licht krokant zijn. Haal uit de pan en zet apart. 
  6. In het overgebleven vet bak je de cantharellen foor 5 minuten tot zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. 
  7. Mix de paddestoelen door de risotto als de risotto klaar is.
  8. Verkruimel de crackers en hak de walnoten fijn, of gebruik een stamper en vijzel om de pangratatto te maken. Bak 2 minuten tot de pangratatto goudbruin is.  
  9. Garneer de risotto met de pancetta/sucuk, de pangratatto, verse tijm en parmezaanse kaas. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.