Home » Havermout proteïne cake

Havermout proteïne cake

Gepubliceerd op 9 september 2020 om 16:13

Ontbijt is absoluut niet mijn favoriete maaltijd, liever eet ik altijd een warme maaltijd of een goed belegde sandwich. Gezond is dat natuurlijk niet echt, dus daarom heb ik geëxperimenteerd met deze ontbijtcake. Ook heerlijk als tussendoortje trouwens! Bomvol eiwitten waar je goed vol van zit en gegarandeerd de hele ochtend mee door komt. Ik heb voor deze cake whey proteïne van XXL Nutrition gebruikt met chocolade-smaak, maar je kan in principe ieder smaakje gebruiken! Heb jij een fruit-smaak in de kast staan? Voeg dan fruit toe in plaats van chocolade en laat de cacao achterwege. 

RECEPT (8 plakken)

Ingredienten:

  • 150gr havermout (vlokken of gemalen)
  • 50gr whey proteine (of 50gr extra havermout en 1 el honing)
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 400ml melk
  • 1 el cacao
  • 30gr chocolade
  • Handje noten naar keuze

Methode:

  1. Mix alle ingrediënten behalve de chocolade en noten door elkaar. Het beslag lijkt misschien heel waterig, maar dat komt helemaal goed zodra de havermout al het vocht opneemt! 
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. 
  3. Hak de chocolade en noten in kleine stukjes en duw ze in het beslag.
  4. Bak 40 tot 45 minuten op 175 graden. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.