Een tijdje terug postte ik dit super lekkere recept van flammkuchen met gerookte zalm en mierikswortelsaus. Als een variatie daarop heb ik deze Italiaanse versie gemaakt met parmaham, pesto, rucola en geroosterde cherry tomaatjes. Heel makkelijk en in een mum van tijd klaar. Je kan deze flammkuchen extra lekker maken door verse oregano te gebruiken als topping.
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fi%2Fz%2Fu%2Ftemp-icnbebxivxiwewrnqyji%2F9j9q07%2FIMG_20200831_173750-0121888.jpeg)
RECEPT (2 personen)
Ingredienten:
- 1 rol Tante Fanny flammkuchen deeg
- 50gr verse groene pesto
- 80gr parmaham
- 100ml creme fraiche
- 30gr rucola
- 10 cherry tomaten, gehalveerd
- 1 courgette, in plakjes en kort gegrild
- Optioneel: verse oregano, blaadjes geplukt
Methode:
- Rol het deeg uit en smeer er een dun laagje creme fraiche op.
- Verdeel de cherry tomaatjes en courgette plakken over het deeg en bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden.
- Als de flammkuchen klaar is en een mooi goudbruin korstje heeft, lepel dan kleine beetjes pesto over de flammkuchen. Verdeel de ham, oregano en rucola er over. Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties