Home » Chocolade tijm truffels

Chocolade tijm truffels

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 12:51

Iedereen houdt van chocolade, toch?! Transformeer 'gewone' supermarkt chocolade in iets speciaals met deze chocolade tijm truffels. Het klinkt misschien als een hele gekke combinatie, maar tijm en chocolade zijn echt een match made in heaven. Deze romige truffels zijn super lekker bij een kopje koffie of gewoon als tussendoortje.  

RECEPT (40 stuks)

Ingredienten:

  • 600gr pure chocolade
  • 180ml slagroom
  • 5 takjes verse tijm

Methode:

  1. Giet de room in een sauspannetje en voeg de tijm toe. Breng langzaam (!) aan de kook en laat vervolgens helemaal af koelen met de deksel er op. De smaak van de tijm zal langzaam infuseren in de  room. Hoe langer je het laat staan, hoe heftiger de smaak. Proef af en toe even om te kijken of de smaak al voldoende aanwezig is. Verwijder de tijm als de room intens naar tijm smaakt.
  2. Chocolade is heel kwetsbaar en split of verbrand makkelijk. Smelt de chocolade daarom au bain marie: zet een kleine sauspan met een laag water op het vuur. Zet daar een grote glazen of porseleine kom op en voeg de chocolade en de room daar aan toe. Breng het water zachtjes aan de kook, maar zorg dat het water nooit de kom aan raakt. Roer af en toe tot de chocolade gesmolten is.
  3. Giet het mengsel in een 2 cm diepe ovenschaal of bakvorm. Laat het volledig afkoelen voor een minimum van 3 uur. Snij het daarna in stukjes. Ik vind het persoonlijk lekker om bij het serveren nog wat cacaopoeder, zeezout en verse blaadjes tijm toe te voegen, maar op zichzelf zijn ze ook al heerlijk! Enjoy!
Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.