Home » Verse tomatensoep met huisgemaakte kruidenboter en peterselie-basilicumolie

Verse tomatensoep met huisgemaakte kruidenboter en peterselie-basilicumolie

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 21:51

Verse tomatensoep is altijd een goed idee! Wie is er er niet gek op, een grote kom warme soep.  En dat wordt natuurlijk nog lekkerder met een stokbroodje met verse kruidenboter en een frisse olie door de soep. 

RECEPT (4 personen)

Ingredienten soep:

  • 1kg rijpe tomaten, in stukken
  • 1 tl tomaten puree
  • 1 blokje bouillon
  • 1 ui, gehakt
  • 2 knoflooktenen, gehakt

Ingredienten kruidenboter:

  • 250gr goede kwaliteit roomboter
  • 10gr peterselie, blaadjes geplukt en gehakt
  • 10gr bieslook, gehakt
  • 10gr basilicum, blaadjes geplukt en gehakt
  • ½ tl zout

Ingredienten peterselie-basilicumolie

  • 250ml olijfolie
  • 15gr peterselie, blaadjes geplukt
  • 15gr basilicum, blaadjes geplukt

Methode soep:

  1. Bak de ui en knoflook kort aan in 1 el olijfolie. Voeg de tomaten puree toe en bak 1 minuut mee om de bitterheid kwijt te raken. 
  2. Voeg de tomaten en het bouillonblokje toe en vul de pan met water tot de tomaten net onder staan. Zo krijg je een lekker dikke soep. Kook 15 minuten, blend de soep daarna met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Methode kruidenboter:

  1. Zet de boter buiten de koelkast tot deze op kamertemperatuur is, zo is het makkelijker om de kruiden er doorheen te mengen. L
  2. Hak alle kruiden en mix ze samen met het zout in de boter met behulp van een vork. Zet in de koelkast tot gebruik.

Methode peterselie-basilicum olie:

  1. Zet een grote pan water op en breng aan de kook. Blancheer de peterselie 2 minuten, giet af en koel direct terug in ijswater. 
  2. Voeg de olie, geblancheerde peterselie en basilicum toe aan de blender en mix op hoog tot je de gewenste textuur bereikt. Als je de olie lekker fris wil maken voeg je 1 theelepel citroensap toe. Je kan deze olie gebruiken in de soep, op je groente of op brood. De mogelijkheden zijn eindeloos en de olie blijft 2 weken goed in een afgesloten pot in de koelkast! Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.