Home » Bosui & jalapeno roomkaas mais dip

Bosui & jalapeno roomkaas mais dip

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 om 15:58

Wil je echt een keer iets speciaals maken voor een bbq? Dan is dit het perfecte gerecht! Dit vindt iedereen gegarandeerd lekker met een stokbroodje of als dip voor groente. Voor dit recept heb ik groente op de bbq gegrild tot ze bijna verbrand waren, dat zorgt er voor dat je groentes een heerlijke rooksmaak krijgen en vanbinnen mooi zacht worden. Hier zorgt het er ook nog eens voor dat de jalapeno's minder pittig worden.
Let even goed op waar je de jalapeno's koopt! Die in de reguliere supermarkt zijn vaak net zo pittig als een paprika (niet dus), maar in de toko kunnen ze behoorlijk heftig zijn! 

Tip: verse maiskolven zijn natuurlijk lekkerder, maar mocht je daar geen tijd voor hebben dan kan je ook een blikje pakken en de maiskorrels op hoog vuur grillen in de pan.

RECEPT (4 personen)

Ingredienten:

  • 2 maiskolven, gegrild op de BBQ 
  • 1 "bolcourgette" of normale courgette, in achten gesneden
  • 100gr roomkaas (MonChou)
  • 10gr platte peterselie, gehakt
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 100gr creme fraiche
  • Bosje bosuien
  • 3 jalapenos, gehalveerd en van zaadjes ontdaan (meer als je van pittig houdt)
  • 1 citroen
  • Brood of groente om mee te dippen

Methode:

  1. Snijd de mais van de kolven af en mix met de roomkaas, kruiden, specerijen en het sap van een halve citroen. 
  2. Grill de bosuien en jalapeno's op een barbecue (of gasfornuis) tot ze heel donkerbruin zijn. Als het velletje van de jalapeno's zwart wordt, kan je deze makkelijk afpellen. 
  3. Verwijder het vel van de jalapeno's en de verbrande delen va nde bosui en hak fijn. Meng door het roomkaasmengsel. 
  4. Grill de courgette op de barbecue of in de pan op hoog vuur voor 2 tot 3 minuten per kant tot ze een mooi kleurtje hebben. Gebruik ze als dipper voor de roomkaas dip! Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.