Home » Flammkuchen met gerookte zalm en mierikswortelsaus

Flammkuchen met gerookte zalm en mierikswortelsaus

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 22:17

Flammkuchen (ook wel tarte flambée) is een gerecht uit de noorderlijke regio van Frankrijk en het zuiden van Duitsland. Flammkuchen heeft een dunne bodem en is traditioneel belegd met creme fraiche, uien en spek. Voor deze versie heb ik de flammkuchen belegd met gerookte zalm, geroosterde tomaatjes, gegrilde courgette, dille en een lekker verfrissende mierikswortelsaus. Maak het jezelf extra makkelijk door een rol vers deeg te kopen van Tante Fanny!

Tip: heb je nog een restje wasabi in de koelkast liggen van die ene keer afhaal-sushi? Nederlandse wasabi is vaak gewoon gekleurde mierikswortel, dus die kan je perfetc gebruiken voor de saus! 

RECEPTEN (2 personen)

Ingredienten:

  • 1 Tante Fanny vers flammkuchendeeg
  • 150ml creme fraiche
  • 100gr gerookte zalm, in stukken
  • 10gr dille, gehakt
  • 1 rode ui, in ringen
  • 10 cherry tomaten, gehalveerd
  • 1 courgette, in plakken gegrild 
  • Rucola
  • Mierikswortel naar smaak

Methode:

  1. Smeer creme fraiche over het deeg in een dun laagje. Houd ongeveer 1/3e over voor de saus. 
  2. Verdeel de ui en de tomaatjes over de flammkuchen en bak ongeveer 10-15 minuten in een verwarmde oven van 210°C.
  3. Ondertussen maak je de saus door de resterende creme fraiche met de mierikswortel te mengen. Proef af en toe even om te kijken of de saus te pittig wordt. 
  4. Beleg de flammkuchen met de gerookte zalm, gegrilde courgette, dille, rucola, en toefjes mierikswortelsaus. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.