Home » Tortelloni met spinazie-peterslie saus

Tortelloni met spinazie-peterslie saus

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 14:24

Een pasta die maar een paar simpele ingrediënten en pure smaken bevat, is meestal nog het lekkerste ook! Voor dit gerecht heb ik heerlijke verse gevulde tortelloni gekocht en daarbij een romige spinazie-peterselie saus gemaakt. Heel snel klaar in ongeveer 5 minuten maar echt een smaakbommetje. Door de kruiden even te blancheren (kort koken en terug koelen in ijswater) zijn ze veel makkelijker te mixen en ontstaat er een mooie gladde kleurrijke saus. Met de kruiden in de saus kan je eindeloos variëren! 

Tip: kook je pasta altijd een zout water om de smaak van je pasta te verbeteren! Wanneer is het zout genoeg? Als het water naar de zee smaakt.

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

 • 200gr spinazie
 • 100gr creme fraiche
 • 15gr verse peterselie
 • 1 tl citroensap
 • Zwarte olijven, gehakt
 • Parmezaanse kaas
 • Voorverpakte verse tortelloni, ongeveer 125gr per persoon

Methode:

 1. Verwarm een grote pan met water op hoog vuur. Wanneer het kookt voeg je een lepel zout toe en blancheer je de spinazie door het 30 seconde onder te dompelen. Ze moeten zacht zijn, maar nog niet hun mooie kleur verliezen. Koel ze terug in ijswater.
 2. Knijp al het vocht uit de spinazie en voeg ze samen met de creme fraiche, citroensap, wat zou en peper toe aan de blender. Mix een paar minuten op de hoogste stand tot er een gladde felgroene saus ontstaat. 
 3. Kook ondertussen de pasta volgens de beschrijving op de verpakking in gezouten water. 
 4. Mix de pasta in de saus, of presenteer het zoals op de foto. Strooi er wat olijven over en veel parmezaanse kaas. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.