Home » Courgette parmezaan fritters met tzaziki

Courgette parmezaan fritters met tzaziki

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 om 11:01

Heb je onder in de koelkast nog wat left-over courgette liggen? Maak deze heerlijke fritters van courgette! Dit is een van mijn favoriete recepten, dat ik de afgelopen weken al minimaal 4x gemaakt hebt. Ze zijn niet alleen lekker als avondeten (boordevol groente!) maar ik zou ze ook zo als zaterdag-avong snack op de bank willen! Echt heel lekker dus. Ik weet vrijwel zeker dat je hier ieder lid van de familie blij mee maakt!  
Tip: je kan ook afwisselen met dit recept en andere groente gebruiken zoals wortels.

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

  • 2 medium tot grote courgettes, fijn geraspt
  • 2 grote eieren
  • 60gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40gr bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 knoflook teen, fijngehakt 
  • 2 el groene kruiden zoals peterselie, dille, bieslook, koriander
  • 200ml tzaziki
  • 3 bosui, fijngehakt

Methode:

  1. Mix de geraspte courgette met 1 tl zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeef. Knijp daarna zo veel vocht er uit als mogelijk! Je zou nu ongeveer 450gr over moeten houden.
  2. Klop de eieren, bosui, knoflook, uienpoeder en de kruiden samen in een grote kom. Voeg peper naar smaak toe.
  3. Voeg de courgette, bloem, bakpoeder en parmezaanse kaas toe en mix goed. 
  4. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en lepel een paar scheppen van het beslag in de pan. Vorm kleine pannenkoekjes en druk plat met een spatel. Bak 3 tot 4 minuten (mooi goudbruin) per kant.
  5. Je kan ze koud eten, maar net krokant uit de pan zijn ze het lekkerste! Enjoy! 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.