Home » Soba noodles met wakame, avocado en oestersaus

Soba noodles met wakame, avocado en oestersaus

Gepubliceerd op 30 augustus 2020 om 10:09

Soba is Japans voor boekweit, het graan waar Japanse sobanoodles van gemaakt worden. Ze zijn ontzettend snel klaar waardoor je dit gerecht in nog geen 20 minuten op tafel kan zetten! Perfect voor na een drukke werkdag dus. Combineer ze met wat wakame salade, een rijpe avocado en sesamzaadjes. Bak er een stukje vis bij zoals een witvis of zalm, of eet het zonder proteïne want op zich zelf is dit gerecht al lekker genoeg! Eet je dit gerecht zonder vis, dan is het zelfs helemaal vegan. 

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

  • 150gr soba noodles 
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • 100gr wakame salade
  • 200gr bospaddestoelen, in plakjes
  • 1 el oester saus
  • 1 tl soja saus
  • sesam zaadjes
  • (vis filet)

Methode:

  1. Zet water op om de noedels volgens het pakje te garen. 
  2. Bak de paddestoelen in een grote koekenpan in 1 el sesamolie voor 5 minuten op hoog vuur. Voeg de oestersaus toe en roerbak voor 1 minuut zodat de paddestoelen het vocht opnemen.
  3. Mocht je vis toe willen voegen, bak de filet dan in 1 tot 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Als de noodles gaar zijn mix je de sojasaus er door heen. 
  5. Sprinkel op het laatst wat sesamzaadjes over het gerecht heen en leg de plakjes avocado en wakame salade naast de noodles. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.