Home » Gegrilde kipfilet met pompoenpuree, gekarameliseerde honing-tijm wortels en pistache crumble

Gegrilde kipfilet met pompoenpuree, gekarameliseerde honing-tijm wortels en pistache crumble

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 14:41

Als dit geen gerecht is waar je indruk mee kan maken op je vrienden, dan weet ik het ook niet meer! Sowieso is dit mijn favoriete manier om worteltjes te eten want door het karameliseren worden ze krokant en zoet aan de buitenkant en blijven ze zacht van binnen. De combinatie van tijm, honig en wortel is al een traktatie op zich, maar gecombineerd met verkruimelde pistachenoten weet ik zeker dat je ontzettend blij gaat worden van dit gerecht! 

Tip: vervang de kip voor een mooi stuk varkensvlees of eend en je hebt een perfect hoofdgerecht voor je kerstdiner dat ook nog eens makkelijk is! 

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

  • 2 kipfilets
  • 12 bospenen, geschild
  • 500gr flespompoen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 el honing
  • 1 el tijm blaadjes
  • Handvol gepelde pistachenoten

Methode:

  1. Als je wat grotere wortels hebt gekocht, snij ze dan in de lengte doormidden om de tijd waarin ze garen te verminderen.
  2. Schil de pompoen, snijd doormidden, schep de zaden en slierten er uit en snijd in blokjes. Voor dit gerecht heb je ongeveer een halve pompoen nodig, maar je kan ook een voorverpakt geschild zakje kopen.  Kook de blokjes voor 7-10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe voor extra smaak. Stamp er na de kooktijd puree van en zet apart met de deksel er op. 
  3. Leg de wortels in een grote koekenpan (bij voorkeur zodat er slechts 1 laag wortelen ontstaat). Voeg water toe tot de wortels net onder staan en kook voor 10 minuten.
  4. Gril ondertussen de kipfilet in 1 eetlepel olijfolie en marineer met zout en peper. Bak op hoog vuur voor 3 minuten per kant en laat ongeveer 8 minuten doorgaren op laag vuur. 
  5. Als het water in de pan wortels nog niet volledig is verdampt, giet de wortels dan af. Voeg 2 eetlepels olie toe aan de pan, de tijm en de honing. Bak de wortels to er een mooie bruine korst ontstaat.
  6. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de wortels. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.