Home » Gegrilde groene asperge salade met appel, mosterddressing en Old Amsterdam

Gegrilde groene asperge salade met appel, mosterddressing en Old Amsterdam

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 12:18

Kleine moeite maar lekker veel smaak!💯 Deze salade is ontzettend fris maar heeft veel verschillende smaken en structuren door de Old Amsterdam, nootjes, appels en grilde asperges. Heerlijk dus en absoluut geen saaie salade! 

Tip: in dit recept heb ik een gegrilde kippenborst per persoon toegevoegd. Mocht jet dit zonder vlees willen eten dan kan je de kip gemakkelijk vervangen door een aardappel te koken of bakken.

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

  • 500gr groene asperges, onderste delen verwijderd en gehalveerd
  • 80gr rucola
  • 30gr geroosterde amandelen, gehakt
  • 1 kleine ui, in ringen
  • 10gr dille, gehakt
  • 1 Granny Smith appel, in schijfjes
  • 30gr Old Amsterdam, geraspt
  • 1 el mosterd
  • 1 el creme fraiche
  • 1 el yoghurt
  • 2 gegrilde kipfilets

Methode:

  1. Blancheer de asperges voor 5 minuten in kokend water en bak ze daarna voor 5 minuten in een koekenpan met een eetlepel olie.  
  2. Maak ondertussen de dressing door de mosterd, creme fraiche en yoghurt te mixen. 
  3. In een grote saladekom, mix de rucola, ui, appel, dille, Old Amsterdam en de dressing. 
  4. Voeg de gegrilde asperges toe aan de kom en breng op smaak met peper en zout. Sprinkel de amandelen er overheen en leg de stukjes kip (of bijvoorbeeld gebakken aardappels) op de salade.  Enjoy!

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.