Home » Ras-el-hanout couscous met geroosterde aubergine en cherry tomaten

Ras-el-hanout couscous met geroosterde aubergine en cherry tomaten

Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 12:07

Misschien wel een van de lekkerste makkelijke gerechten ooit!😍 Dit gerecht kost je amper moeite en het heeft zo veel smaak. Ik ben sowieso groot fan van aubergine, mijn favoriete groente (of eigenlijk zelfs een fruit!). Je kan het bakken, vullen, grillen, roosteren en wat je er ook mee doet, het smaakt top! Veel mensen vinden aubergine niet lekker omdat de textuur rubberachtig en taai zou zijn maar eigenlijk betekent dat dat je niet gennoeg vet toe hebt gevoegd. Aubergine heeft namelijk relatief veel vet nodig om het vlees zacht te maken. Mocht je tot nog toe geen fan zijn van aubergine, probeer dan dit gerecht eens en wie weet kan ik je overhalen! 

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

 • 150gr couscous
 • 300ml water
 • 1 el ras el hanout
 • 2 rode ui, in ringen
 • 4 chipolata worstjes, in stukken
 • 1 aubergine, gesneden in 3 cm dikke plakken
 • 20 cherry tomaten
 • 2 takjes munt, blaadjes plukt

Methode:

 1. Spray of smeer olijf olie op beide kanten van de aubergine, breng op smaak met zout en peper en rooster in een voorverwarmde oven van 210°C voor 40 minuten. Draai halverwege.
 2. Voeg de tomaten toe na 20 minuten en rooster samen met de aubergine. 
 3. Ondertussen carameliseer je de uien in 1 el olie op laag vuur voor ongeveer 15/20 minuten tot ze zoet en zacht zijn. Zet apart.
 4. Bak de stukjes worst voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur en zet apart. 
 5. Kook de hoeveelheid water die op het pakje van de couscous staat. Mix in een grote kom de couscous met de ras-el-hanout en voeg het koende water toe. Dek af en laat 8 tot 10 minuten garen. 
 6. Voeg de uien, munt en worstjes aan de couscous toe en schep om. Top tot slot af met de tomaten en de aubergine. Tip: voeg de sappen van de tomaten en de aubergine uit de oven toe aan de couscous voor extra smaak! Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.