Home » Bloemkoolrijst met ras-el-hanout kip en yoghurt-limoensaus

Bloemkoolrijst met ras-el-hanout kip en yoghurt-limoensaus

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 11:50

Met dit gerecht is je portie dagelijkse groente eten echt een makkie! Ik vind het heerlijk om geraspte bloemkoolstam te gebruiken als een vervanger voor rijst, vooral gecombineerd met lekker gekruide kip. De kruidenmix die ik hier heb gebruikt is ras-el-hanout, een Noord-Afrikaanse kruidenmix die ook de smaak van bloemkoolrijst hier heel lekker beïnvloedt. Omdat de rijst en kip door de mix een klein beetje pittig worden, heb ik een yoghurt-limoensaus toegevoegd die zorgt voor een fris geheel! 

RECEPT (2 personen)

Ingredienten:

  • 400gr bloemkoolrijst
  • 1 rode ui, gehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 1 limoen
  • 300gr kip(dij)filet, in reepjes
  • 200ml griekse yoghurt
  • Verse munt, gehakt
  • 2 el ras el hanout

Methode:

  1. Marineer de kip met de kruidenmix en grill de filets in een pan voor ongeveer 8 minuten totdat ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart. 
  2. Mix ondertussen de yoghurt met het sap van een halve limoen en een halve rode peper. Zet apart. 
  3. Bak de ui en de overgebleven peper in een pan met de overgebleven sappen van de kip. Voeg na 2 minuten de rijst toe en bak voor nog eens 2 minuten. Mix de munt en kip toe en roer goed.
  4. Serveer met de yoghurt saus en partjes limoen. 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.