Home » Asperges met citroen-botersaus en beenham

Asperges met citroen-botersaus en beenham

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 11:39

Het is weer tijd voor het witte goud! Met het aspergeseizoen dat weer van start is gegaan vind ik het heerlijk om in het weekend dit simpele gerecht te maken dat echt draait om de heerlijke verse asperges.😍 Simplicity is key! Combineer asperges met een heerlijk glas frisse Duitse Riesling of een Italiaanse pinot blanc, die een klein beetje friszoet is. 

Tip: gooi nooit de aspergeschillen weg want die smaken heerlijk in een groentebouillon! 

RECEPT (4 personen)

Ingredienten:

  • 1,5-2kg asperges, geschild
  • 100gr ongezouten boter
  • 1 citroen
  • 700gr ham
  • Tijm (vers of gedroogd)
  • Peterselie (vers)

 

Methode: 

  1. Wrijf de ham in met olijfolie, tijm, peper en zout. Rooster in een voorverwarmde oven op 180°C voor 45 minuten.
  2. Ondertussen kook je de asperges voor 8 minuten. Zet het vuur na die 8 minuten uit en laat ze nog 10 minuten in het kookvocht nagaren.
  3. Smelt de boter in een sauspannetje, voeg het sap van de citroen toe en roer.
  4. Snij de ham in plakken en leg ze op het bord samen met de asperges. Mix de peterselie op het laatste moment door de saus heen zodat deze niet verkleurd, en giet over de asperges. op met wat gerapte citroenrasp, peper en zout. Enjoy!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.