Home » Udon noedelsoup met gemarineerde zalm en paddestoelen

Udon noedelsoup met gemarineerde zalm en paddestoelen

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 11:28

Ik ben helemaal verliefd op miso!🙋🏼‍♀️ Ik kan echt geen genoeg krijgen van de smaak van umami. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken, in zowel zoete als hartige gerechten. Er zijn veel verschillende soorten miso maar voor dit recept heb ik de meest gangbare gekozen, namelijk de gele versie. Miso is relatief duur in sommige winkels maar je kan het in zo veel dingen gebruiken dat het de prijs dubbel en dwars waard is! Mix het in je mayonaise, soep, groenten of caramel. Of natuurlijk in deze udon noedelsoep met gemarineerde zalm, shiitakes, enorki en bosui natuurlijk!❤️ Zooo lekker!

RECEPT (2 personen)

Ingredienten: 

  • 3 el miso pasta
  • 140gr Udon noedels
  • 2 zalmfilets
  • 4 el sojasaus
  • 1 rode chili, fijngehakt
  • 2cm gember, gepeld en fijngehakt
  • 900ml kippenbouillon
  • 1 tl honing
  • 1 el mirin (vervangen: honing)
  • 1 el Sriracha
  • 6 shiitakes, in kwarten
  • 70gr enoki
  • 4 bosui, in 5cm stukken gesneden

Methode: 

  1. Marineer de zalm in 2 el sojasaus, 1 el olie, chili en gember. Laat minimaal 1 uur marineren. 
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur en grill de zalm met de huid naar beneden voor 6 minuten. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten en voeg de bosui toe aan de pan. 
  3. Kook ondertussen de noedels volgens het pakje. 
  4. Zet een pan op met de bouillon en mix de sriracha, de overgebleven sojasaus, mirin, miso en honing er doorheen. Voeg de shiitake toe en breng aan de kook. 
  5. Giet de noedels af en doe ze in een kom. Leg de zalm op de noedels en giet de soep er overheen samen met de shiitake. Tot slot de enoki paddestoelen en de bosui toevoegen. Sprinkel wat chili vlokken er op en geniet er van!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.