Home » Omelet met rozen harissa, gesmoorde uien en Old Amsterdam

Omelet met rozen harissa, gesmoorde uien en Old Amsterdam

Gepubliceerd op 16 april 2020 om 11:05

Dit omelet is makkelijk om te maken en oh zo lekker! Een perfecte lunch of licht diner dat bomvol smaak zit.  

Harissa is een Noord-Afrikaanse licht pittige saus, gemaakt van pepers, tomaten, komijn, korianderzaadjes en knoflook. Je kan het gemakkelijk zelf maken, maar in de supermarkt kan je ook een potje kopen waardoor dit recept nog makkelijker wordt. Voor dit recept heb ik de harissa met roos gebruikt, wat ervoor zorgt dat het een fijne aromatische smaak krijgt. Let op: in de supermarkt is harissa helemaal niet zo pittig, maar koop je een potje harissa bij de toko, proef dan even voorzichtig want vaak zijn deze lekker on fire! Je bent gewaarschuwd.. ;)

RECEPT (4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 grote uien, in ringen
  • 5el (rozen) harissa
  • 12 eieren, geklopt
  • 15gr koriander of peterselie, gehakt
  • 100ml melk
  • 100gr Old Amsterdam (of andere licht pittige oude kaas)
  • 60gr feta kaas
  • 1 limoen
  • 1el (gerookte zwarte) sesamzaadjes

Methode:

  1. Smoor de uien in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur totdat ze gekarameliseerd zijn en zacht. Dat duurt ongeveer 20 minuten. 
  2. Mix in een grote kom de eieren, melk, harissa, de helft van de koriander of peterselie, sesamzaadjes, zout en veel peper. Voeg bijna alle uien toe maar houd er een paar achter om te garneren. 
  3. Giet een kwart van het mengsel in de pan waarin je de uien hebt gesmoord. Bak voor twee minuten en stroot vervolgens de kaas er overheen. Dek af met de deksel en bak tot de kaas gesmolten is en het omelet gaar. Herhaal voor ieder omelet. 
  4. Serveer de omeletten meteen uit de pan en garneer met feta, de gesmoorde uien, koriander en knijp er wat limoensap overheen. Geniet er van! 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.