Home » Risotto met bier, gebakken peer, pancetta en radicchio

Risotto met bier, gebakken peer, pancetta en radicchio

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 11:04

 Wow!😍 Deze risotto is perfect in balans! Daarmee bedoel ik dat 'ie zoet, zuur, bitter én zout is. Een echt umami-smaakbommetje dus! Deze risotto wordt niet op smaak gebracht met bier maar met wijn. Omdat bier nogal bitter is, heb ik perensap toegevoegd als een tegenhanger voor het bier. Vervolgens heb ik lekker zoete gebakken peren toegevoegd, kruidige pancetta, bittere radicchio en heerlijke echte parmezaanse kaas. Die herken je aan het gele keurmerk van D.O.P. op de verpakking. En trouwens.. ziet dat er niet heerlijk uit?! 

RECEPT (4 personen)

Ingrediënten: 

  • 1 grote ui, gesneden
  • 1 knoflookteen, gesneden
  • 250gr risotto rijst
  • 100ml bier
  • 100ml perensap
  • 1l goede kwaliteit kippenbouillon, heet
  • 150gr pancetta, in stukjes
  • 1/2 radicchio, in reepjes 
  • 2 lente(/bos) ui, in ringetjes
  • 2 peren, in schijfjes
  • 40gr boter
  • 100gr Parmigiano/Grana Padano kaas

 

Methode:

  1. Bak de knoflook, ui en rijst in 2 eetlepels olijfolie tot de rijst licht doorzichtig is rondom de graankorrel. 
  2. Voeg het perensap en bier toe. Roer het er doorheen totdat het bijna verdampt is, voeg dan een grote soeplepel bouillon toe. Blijf dit proces herhalen totdat de rijst gaar is, dat duurt ongeveer 25 minuten. Proef af en toe even want de rijst moet 'al dente' zijn, wat betekent dat 'ie nog een beetje bite mag hebben en niet te papperig mag zijn.
  3. Ondertussen bak je de helft van de pancetta in een koekenpan. Als het vet van de pancetta begint te spelten voeg je de peer toe. Bak deze tot ze beginnen te carameliseren en bruin worden. Pas op bij het draaien, ze vallen snel uit elkaar! Haal de pancetta en peer uit de pan en zet opzij. 
  4. Bak de radicchio en lente ui voor ongeveer 3 minuten in dezelfde pan waar je net de pancetta en peer in hebt gebakken. Als het goed is zit daar namelijk nog wat vet in, wat de radicchio een heerlijke smaak geeft!
  5. Als de risotto gaar is voeg je de boter toe en de helft van de parmezaanse kaas. Breng op smaak met wat peper en garneer met de gebakken peren, alle pancetta, radicchio en lekker veel parmezaan! Geniet ervan!
Rating: 0 sterren
0 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.